Tóth Brigitta

Független, megbízható, hiteles hírek

LA LIGA: A 27. forduló összefoglalója

2021. március 18. - Sárközi Kada

levante-aprovecho-opcion-llevo-partido.jpg

Fotó: Mediotiempo

Bár az előző heti forduló meccsei nem bővelkedtek gólokban, a tabella sorrendjére jelentős befolyással voltak. Egyre inkább ömlesztett a ranglista a bajnoki címért folyó versenyben, nagy a tolongás az európai kupaindulásért és a tabella aljáról is menekülnének a csapatok. A fordulóban volt 2 városi derbi is, ahol maga az eredmény fontosabb volt a 3 pontnál.


Két nagyvárosi rangadó

Levante 1-0 Valencia és Sevilla 1-0 Real Betis

A fordulóban két városi derbit rendeztek, egyet Valenciában, egyet Sevillában. Valenciában a vörös-kék Levante fogadta a pénzügyi gondokkal küszködő Valenciát a felújított Estadio Ciutat de Valencia stadionban.

A Levante folyamatosan irányította a mérkőzést, Jorge de Frutos kapta az első nagyobb helyzetet, de a lövése a kapufát találta el. A Levante nyomása végül beérett, Roger Martí megszerezte a vezetést a hazai csapatnak. A mérkőzés második felében is több helyzete volt a Levanténak, de újabb gól nem született.

A Sevilla és a Real Betis párharca is 1-0-al végződött, En-Nesyri 27. perces találatával nyerni tudtak a vörösök. A Sevillának fontos volt a győzelem, miután egy héten belül a kupából és a Bajnokok Ligájából is kiestek. Viszont a mérkőzés végén majdnem ezt a győzelmet is leadták. Először Karim Rekiknek sikerült majdnem összehoznia egy gólt a zöld fehéreknek, miután közelről belerúgta a labdát az előtte elesett Borja Iglesiasba, majd az utolsó percben Nabil Fekir csavarhatott a kapura, de a lövése mellé ment, így a 3 pont a Sevillánál maradt.

565456693_175268943_1024x576.jpg

Fotó : El Español - Roger gólöröme a Valencia ellen

A gól nélküli döntetlen végeredménye

Osasuna 0-0 Real Valladolid, Getafe 0-0 Atlético Madrid és Celta Vigo 0-0 Athletic Bilbao

A fordulóban három meccs zárult 0-0-ás végeredménnyel. A mérkőzéseken egyik csapat sem tudta kihasználni lehetőségeit, így végül mindegyikük nehezebb helyzetbe került. Az Osasuna került a legkisebb bajba ezzel a döntetlennel, de ők sem lazíthatnak, hisz a csapatok rendkívül közel vannak egymáshoz a tabellán, tehát tarthatnak a kiesés miatt. 

Ez fokozottan igaz a Real Valladolidra, mely jelenleg 3 ponttal van a kieső zóna felett. A Getafe is ebben a régióban tartózkodik 5 ponttal a 18. helyezett előtt, de az éllovas ellen a döntetlennek nagyobb az értéke, főleg miután a második félidőben kiállították a csapatból Allan Nyomot is. Az Atlético körül emiatt viszont szorul a hurok, már csak 4 pont a csapat előnye a Barcelona, és 6 pont a Real Madrid előtt.

A sztárok még nem adták fel

Real Madrid 2-1 Elche és Barcelona 4-1 Huesca

Az Atlético rossz formája miatt a két másik "óriás", a Barca és a Real előtt is megcsillant a remény, hogy a szezon végén ők kerülhetnek ki győztesként a bajnoki versengésből.

A Real Madrid mérkőzését még az Atléti döntetlenje előtt rendezték meg, ahol Dani Calvo a 61. percben egy fejessel szerezte meg a vezetést egy szöglet után. A királyi csapat megmentésére érkezett Karim Benzema duplázásával  újabb 3 pontot hozott csapatának.

A Barcelona mérkőzésén Lionel Messi ismét varázsolt, szintén két gólt szerzett, mellette betalált még Griezmann és a fiatal jobbhátvéd, Óscar Mingueza is. Az első félidő végén a Huesca kapott egy kétséges büntetőt amit Rafa Mir gólra is váltott, viszont ez nem befolyásolta érdemben a végeredményt. A két csapat győzelmével a bajnokság állása szorosabb mint a szezonban valaha.

letoltes_2.jpg

Fotó : LA Times - Benzema gólöröme az Elche ellen

Különböző célok

Alavés 1-1 Cádiz, Granada 1-0 Real Sociedad és Eibar 1-3 Villarreal

A hat csapatból három az európai kupaindulásért, három a kiesés ellen küzd. A szombati nap első meccse az Alavés-Cádiz volt, ahol az 1-1-es végeredmény két indokolatlanul elkövetett szabálytalanság utáni büntető segítségével jöhetett létre. Az első félidőben Salvi Sánchez kezelt a tizenhatoson belül, ami után Joselu büntetőjével vezetett az Alavés. Ezek után a második félidő 82. percében Manu García szintén indokolatlanul fejen könyökölte a tizenhatoson belül a rutinos spanyol csatárt, Álvaro Negredot. Ezt a büntetőt Álex Fernández váltotta gólra.

A Granada egy megpattant lövés utáni góllal győzött a Real Sociedad ellen, ezzel pedig ki tudták használni a Celta és a Bilbao döntetlenjét, így már a 8.pozíciót foglalják el a tabellán. A Sociedad viszont így továbbra is az ötödik helyen áll, hiszen a Betis vereségével megmaradt a 3 pont az előnyük a zöld-fehér sevillaiakkal szemben.

Ezzel szemben a Villarreal kihasználta ennek a két csapatnak a vereségét és sima győzelmükkel már csak 5 pontra vannak a biztos Európa-liga-indulást érő 5. helytől. Az Eibar ezzel a vereséggel maradt a 18., azaz még kiesést érő helyen.

süti beállítások módosítása