Tóth Brigitta

Független, megbízható, hiteles hírek

Sporthírek: Az MLB World Series összefoglalója

2021. november 05. - Sárközi Kada

ap21307166556325.jpgBefejeződött az észak-amerikai baseball bajnokság, az MLB idea szezonja. A döntőt, azaz a World Seriest az American League és a National League győztesei, a Houston Astros és az Atlanta Braves játszotta. A kupa megnyeréséhez az egyik csapatnak négy mérkőzést kellett nyernie, és a lehetséges hétből végül hat mérkőzéses lett a széria.


Első mérkőzés : Atlanta Braves 6-2 Houston Astros

Hazai pályán először az Astros kezdett, mivel az American League csapata nyerte meg az idei All-Star gálát Coloradoban. Ennek ellenére az első 3 inningben az Atlanta remekül kezdett idegenben, Jorge Soler az első ütéshez álló játékosként szerzett egy Home Runt, majd a Braves szétütötte a hazaiak kezdőjét, Framber Valdezt, ezzel 5 futásnyi előnyre tettek szert. A másik oldalon a kezdő dobó, a volt houstoni Charlie Morton remekül kezdett, nem engedett pontot, viszont a 3.inning közepén egy ütés után eltalálta a labda, ami eltörte a lábát, így az Atlantának is le kellett cserélnie a kezdőjét. 5-0-ás előnynél a 4.inning alján szépíteni tudott az Astros, de ezután a 8.inningig kellett várni hogy legyen pontváltás a két csapat között, és végül az Atlanta simán megnyerte az első csatát.
ajv9ikojt2z4tdhcaymk.jpg

Fotó : MLB.com - A képen Jorge Soler, az első játékos a World Series történetében, aki az első mérkőzés első ütőjeként Home Runt szerzett

Második mérkőzés : Atlanta Braves 2-7 Houston Astros

A Houstonnak össze kellett szednie magát, és kötelező volt ezen a napon a győzelem hazai pályán, mivel a párharc a következő három mérkőzés alkalmával Atlantába költözik. Ezzel a lendülettel az Astros az 1.inningben megszerezte a vezetést Alex Bregman RBI-jával, de ekkor még a 2.inning tetején Travis d’Arnaud egy Home Runnal ki tudott egyenlíteni. A 2.inning alján érkezett is a houstoni válasz, az ütősor alja neki kezdett a pontszerzésnek, és az ő remek teljesítményüknek köszönhetően az újraindult ütősor teteje 4 ponttal fejezte be a játékrészt. Az ötödik inningben az Atlanta sztárjának, Freddie Freemannek volt még egy Home Runja, de az Atlanta nem tudott visszajönni, és a Houston a további két szerzett pontjával kiegyenlítette a párharcot.

Harmadik mérkőzés : Houston Astros 0-2 Atlanta Braves

A pihenőnapot követően borzalmas idő fogadta a csapatokat Atlantában, ahol a játékosoknak végig szakadó esőben kellett teljesíteniük. A nehéz körülmények ellenére az Atlanta dobói kiválóan szerepeltek: a Braves nem kapott pontot, a kezdő Ian Anderson 5 inninget hozott le ütés nélkül és 7 inningen keresztül az Astros nem tudott egy ütést sem jegyzeni, de végül a 8.inningben meghiúsult a “No Hitter” megszerzése a hazai csapat dobósorának. A kevés pontos mérkőzésen 2 szerzett futás is elég lett a Bravesnek a győzelemnek, Austin Riley szerzett egy RBI-t, és Travis d’Arnaud újabb Home Runt ütött.
ian-anderson-2.png

Fotó : CBS Sports - A képen az 5 inning alatt “megüthetetlen” atlantai dobó, Ian Anderson

Negyedik mérkőzés : Houston Astros 2-3 Atlanta Braves

A negyedik mérkőzés ismét egy kevés pontos párharcot hozott. Ezúttal a vendég Houston kezdett erősebben, már az első inningben megszerezték a vezetést Carlos Correa RBI-jával, amit később Jose Altuve Home Runja követett a 4.inning tetején. Több pontot azonban nem tudott szerezni a Houston, így a dobókon állt hogy mennyit fognak engedni. A 6.inningben már rezgett a léc, 1 futást tudott is szerezni a Braves Austin Riley RBI-ja után, de ennél sokkal rosszabbul is kijöhetett volna a vendég franchise. Aztán a 7.inningben már ténylegesen sikerült az atlantai fordítás, ugyanis két egymás követő játékos Dansby Swanson és Jorge Soler is Home Runt ütött. A 3-2-es győzelemmel az Atlantának 3-1-es előnye lett a szériában, és már csak egy győzelemre kerültek a végső győzelemtől.

Ötödik mérkőzés : Houston Astros 9-5 Atlanta Braves

A széria utolsó atlantai mérkőzése következett a sorban, ahol a biztos győzelem kapujában állt a hazai Braves. Az 1.inning remekre sikeredett, Adam Duvall Grand Slamet szerzett, ami 4 futást jelentett a hazaiaknak. Ezzel viszont nem tudtak élni az atlantaiak, a következő két inning alatt kiegyenlített az Astros. A 3.inning alján azonban újra visszaszerezték a vezetést Freddie Freeman Home Runjával, viszont több pontot a mérkőzés során már nem tudtak szerezni. Ezen a napon az Atlanta Braves végül nem biztosította be a bajnoki címet, ugyanis az 5.inningben 3 pontot szerezve fordított a texasi csapat, majd a mérkőzés hátralévő részén további két pontot szereztek, ezzel bebiztosítva a 9-5-ös győzelmet. A mérkőzés hőse a Houston catchere, Martín Maldonado volt, aki nem az ütéseiről híres, ezen a napon mégis 3 RBI-t jegyzett a puerto ricói játékos.

56335574-d821-426b-ba96-729031f0cfc0.jpg

Fotó : CNN - A képen Alex Bregman és Yuli Gurriel ünnepli a Houston győzelmét az ötödik mérkőzésen

Hatodik mérkőzés : Atlanta Braves 7-0 Houston Astros

A második pihenőnap után a széria ismét Houstonba tért vissza, ahol az Atlanta Braves végül bebiztosította a World Series győzelmét. Az Atlanta dobói megint lenullázták a houstoni ütőket, és emellett 7 futást raktak fel a táblára. A 3.inningben Jorge Soler kezdte a pontszerzést egy 3-run Home Runnal, majd az 5.inningben Dansby Swanson további 2 futást ütött be a saját Home Runjával, és Freddie Freeman is ütött egy 1 futást érő RBI-t. Végül a 7.inningben Freeman mégegy Home Runt ütött, ezzel teljesen bebiztosítva a győzelmet. A Braves 1995 után ünnepelhetett újra World Series győzelmet, míg a sorozat MVP-je Jorge Soler lett.

süti beállítások módosítása