Tóth Brigitta

Független, megbízható, hiteles hírek

Sporthírek: A bajnokok ligája nyolcaddöntő párositásai

2021. december 16. - Sárközi Kada


fd_4.jpgHétfőn kisorsolták a bajnokok ligája 2022-es nyolcaddöntőinek a párosítását. Az izgalom annyiban fokozódott, hogy ezt kétszer is megtették, mivel elsőre az UEFA emberei hibásan a Villarrealhoz sorsolták a Manchester Unitedet, amit tiltanak a szabályok mivel ugyanabból a csoportból nem találkozhatnak egymással a csapatok. Ennek eredményeként 3 órával ismét meg kellett ismételni az eseményt. Nézzük tehát hogy végül hiba nélkül milyen párosításokat mutatott fel Andrey Arshavin.


Bayern München (német) vs RB Salzburg (osztrák)

A legkisebb távolságú párosítást a német óriás Bayern München és a fiatalokkal feltűzdelt Red Bull Salzburg között rendezik meg. A bajorok veretlenül jutottak tovább a csoportjukból, mind a 18 pontot begyűjtve, és kiemelkedő játékkal. Nem hogy ebben a nyolcaddöntőben ők az esélyesek, hanem akár az egész BL-t megnyerhetik kérdés nélkül, amennyiben nem érik kritikus sérülések Julian Nagelsmann keretét. A Salzburg a legkiegyenlítettebb csoportjában lett 2. a Lille mögött, ezzel először bejutva a kiesések szakaszba Karim Adeyemi vezetésével. A fiatalok megpiszkálhatják a bajor oroszlánt, viszont két mérkőzésen sok esélyük nem lesz.
dfd.jpg

Fotó : BBC - A képen a Salzburg fiatal csatára, Karim Adeyemi

Manchester City (angol) vs Sporting CP (portugál)

Az angol bajnok és tavalyi BL-döntős Manchester City a portugál címvédő ellen mérkőzik meg. Pep Guardiola csapata az első tesztet remekül teljesítette, megelőzték a PSG-t az A csoportban, és remekül játszottak az 5.fordulóban a franciák ellen amivel bebiztosították az első helyüket. A portugálok a Dortmunddal küzdöttek a csoport második helyéért a saját kvartettükben, és nekik is a sorsdöntő 5.fordulóban sikerült biztosítani a továbbjutást. A portugálok jó kis játékot játszanak, viszont az égszínkék manchesteriek kerete az oroszlánok fölé emelkedik, így könnyedén továbbjuthatnak.

cvcv.jpg

Fotó : Sports Illustrated - A képen a BL a csoportkör gólkirálya, az Ajax csatára Sébastien Haller

Ajax (holland) vs Benfica (portugál)

A csoportkör egyik legnagyobb meglepetése a holland éllovas Ajax szereplése volt. Az amszterdamiak hat mérkőzésből hatot megnyert, se a Sporting, se a Dortmund, se a Besiktas nem tudott ellenállni nekik. A golkülömbségük +15-ös lett, és az elefántcsontparti csatár Sébastien Haller 8 góllal a csoportkör legtöbb gólját jegyző játékosa lett, és minden mérkőzésen betalált. Ezúttal egy újabb portugál ellenfél jön számukra, a Benfica. A sasok a szenvedő Barcelonát előzték meg, az utolsó fordulóban történő Dinamo Kijev ellen sikerükkel, mivel a Bayern könnyedén legyőzte a katalánokat. A párharc kérdése hogy melyik csapat álomszereplése folytatódik tovább, bár az idei szezont nézve egyértelműen a holland fővárosiak tűnnek az esélyesebbnek.

Lille (francia) vs Chelsea (angol)

A címvédő Chelsea mindkét sorsolás alkalmával a Lille-t kapta, így a franciákkal találkoznak majd a londoniak. A kékek így megúszták, hogy az utolsó fordulóban az utolsó percben a már kiesett Zenit kiegyenlített ellenük, így a Juventussal szemben elúszott a csoport első helye. Ezen kívül a Chelsea idén is magabiztosan játszik, egyértelmű esélyese a párharcnak, és akár az egész kupának is. A Lille ezzel szemben hiába nyerte meg a csoportját a Salzburg, a Sevilla és a Wolfsburg előtt, a francia ligában szenvednek, és nem tudnak beleszólni a bajnoki címért folyó harcba az ottani címvédő. A két csapat között egyértelmű tudásbeli különbség van, így a Chelsea szurkolók nem számíthatnak nehéz mérkőzésekre.

Manchester United (angol) vs Atlético Madrid (spanyol)

Elmarad végül a Messi-Cristiano Ronaldo párharc, a második sorsoláson a United ellenfele Diego Simeone Atléticoja lett. A manchesteriekről jelenleg nehéz jó képet alkotni, éppen most estek át edzőváltáson. A bizonytalan helyzetük ellenére megnyerték a csoportjukat, azonban a könnyebb ellenfelet nem sikerült kapniuk, mivel a matracosok mindenki számára egy kemény ellenfél. Az Atléti sincs remek formában, de papíron jobb a védelmük, és a támadók sem rosszak, így fel tudják törni majd a vörös ördögök gyenge hátsó vonalát. A párharc azon múlhat, hogy David de Gea tud-e bravúrokat bemutatni, valamint hogy Cristiano Ronaldo tartja a BL-formáját és tud-e több gólt szerezni mint amennyit a védelem kap.

Juventus (olasz) vs Villarreal (spanyol)

A Chelsea hibájából a torinóiak jöttek ki jól a sorsolásnál, ugyanis ők csak akkor lehettek csoportelsők, ha a londoniak pontokat buknak az utolsó mérkőzésen, mivel előtte 4-0-ás vereséget szenvedtek a Stamford Bridge-en. Így viszont egy könnyebb ellenfelük lesz az egy éve magát nem találó zebráknak. A Villarreal az utolsó körben egy másik olasz gárda, az Atalanta ellen ki tudta harcolni a továbbjutást, azonban az ő bajnoki formájuk se erős. Érdekes párharc lehet a két mérkőzés alatt, viszont a Juve előnye az, hogy náluk vannak igazi klasszisok, akiknek ilyenkor elég egyszer megvillanni.
fdfcv.jpg

Fotó : The Guardian - A képen a Liverpool elképesztő számai felrakó szélsője, Mohamed Salah

Liverpool (angol) vs Inter (olasz)

Az utolsó angol csapat a négyből aki továbbjutott az a Liverpool, akik a Cityvel és a Chelseavel kiemelkednek az angol bajnokságból. Mohamed Salah folyamatosan lövi a gólokat, egyesek szerint jelenleg ő a legjobb játékos a világon. Miután a vörösök kiverték a csoportkörben a Milant, ugyanabból a városból kapnak ellenfelet. Az Inter ebben a pillanatban vezeti a Serie A-t, és jól játszanak, viszont nem tartoznak a BL végső esélyesei közé. A Liverpool az esélyesebb gárda, viszont Simone Inzaghi csapatát sem lehet leírni.
16381060616483.jpg

Fotó : Marca - A képen a Real Madrid volt csapatkapitánya, a jelenleg a PSG-ben futballozó Sergio Ramos

Real Madrid (spanyol) vs PSG (francia)

A lista végére a legjobb párharc maradt, a jelenleg a spanyol és a francia bajnokságokat vezető csapatok között. Az igazi sztárok a párizsiaknál vannak, viszont az edzőjük rosszabb Mauricio Pochettino személyében, mint az olasz Carlo Ancelotti, aki jelenleg úgy néz ki össze tudta szedni a királyi gárdát. A emellett PSG csoportmásodik lett a Manchester City mögött, és az ellenük játszott két mérkőzés remek indikátor lehet arra hogy mi lehetséges a nyolcaddöntőben. Az első mérkőzésen a párizsiak Idrissa Gueye és Lionel Messi góljaival tudtak nyerni a megvillanásaikkal, viszont a második mérkőzésen hiába szerezte meg Kylian Mbappé a vezetést, a City végig kontrollálta a játékot, és végül könnyedén fordított. Ugyanez a forgatókönyv várhat a Real Madrid és PSG mérkőzésein, vagy a francia fővárosiak varázsolnak és lőnek gólokat a semmiből, vagy a Real Madrid a remekül megszervezett középpályájukkal kontrollálják a párharcot.

süti beállítások módosítása