Tóth Brigitta

Független, megbízható, hiteles hírek

Sporthírek: Az NFL Playoffs Wild Card körének az összefoglalója

2022. január 23. - Sárközi Kada

4ba6bf71-df0f-49fa-9267-dd9920dd2737-burrow.jpg

Az NFL-ben múlt hétvégén elindult a rájátszás. A bajnokság ennek a szakaszába 14 csapat jutott be, viszont a két konferencia első kiemelt csapata, a Tennessee Titans és a Green Bay Packers bye weeket kapott. Az úgynevezett Super Wild Card fordulóban 6 mérkőzést rendeztek szombattól kedd hajnalig bezárólag, és ebben a cikkben összefoglaljuk a forduló 5 legérdekesebb történetét.


  1. A Buffalo Bills támadósora

A buffaloi támadók Josh Allen irányító vezetésével történelmi mérkőzést hozott le vasárnap hajnalba a rivális New England Patriots ellen. A Bills 47 pontot pakolt fel úgy, hogy az utolsó térdeléseken kívül mindegyik támadó sorozatukban touchdownt szereztek.

https_buffalowdown_com_wp-content_uploads_imagn-images_2017_07_17513542.jpeg

Fotó : BuffaLowDown - A képen a Buffalo Bills irányítója Josh Allen

A 7 darab TD drive alatt nem volt labdavesztés, field goal, punt, és sikertelen negyedik kísérlet sem, ezzel tökéletes mérkőzést hoztak le. Josh Allen mindezek mellett úgy osztott ki önmaga 5 touchdown passzt, hogy kevesebb, csak 4 sikertelen passza volt. Nem is volt kérdés hogy a Patriots nem tudta velük tartani a lépést, és a Buffalo könnyedén jutott a következő körbe.
1642376145_079645_1642393616_noticia_normal_recorte1.jpg

Fotó : AS USA - A képen az 5 touchdown passzt dobó Patrick Mahomes

  1. A beinduló Kansas City Chiefs

A két éve bajnok és tavaly Super Bowl vesztes Chiefs idei alapszakasza nem volt olyan meggyőző mint az elmúlt időben. Habár az alapszakasz második felére már kezdett magára találni Andy Reid csapata, a Pittsburgh Steelers elleni első negyedben nem tudtak pontot szerezni, mivel a Steelers védelme tartotta magát. Aztán a Kansas City a 2.negyedben T.J. Watt fumble return touchdownja után megemberelte magát, és feljebb kapcsolt: 11 perc játékidő alatt a második negyed végén és a harmadik negyed elején 5 touchdownt szerzett úgy, hogy Patrick Mahomes 5 TD passzt dobott, ezzel könnyedén eldöntve a találkozót. A negyedik negyed elején így az is belefért 35-7-es állásnál, hogy a tight end Travis Kelce dobott touchdown passzt egy trükkös játék végén. A mérkőzés végül 42-21-es Chiefs dominanciaval ért végett, és a következő körben a fentebb említett Buffalo Bills ellen játszanak majd.
tc5lda2brrg53mc2qdbgu2rmza.jpg

Fotó : WAFB - A képen Odell Beckham Jr. touchdown elkapása az Arizona Cardinals ellen

  1. Odell Beckham Jr. parádés játéka

A szezon során az NFL szurkolóinak a körében sok vitát váltott ki Odell Beckham Jr. konfliktusa a Browns irányítójával, Baker Mayfielddel, ugyanis Beckham álláspontja az volt, hogy Mayfield direkt nem passzol neki, ezzel szabotálva a játékát. Miután az elkapó kiharcolta hogy a Browns elengedje, a Ramsbe igazolt, ahol a Cooper Kupp-Robert Woods duó remekül muzsikált. Viszont Woods egyből ezután lesérült, így Beckham egyből fontosabb szerepet kapott az elképesztő szezont toló Kupp mellett, akinek a legtöbb elkapása, yardja és touchdown elkapása volt a szezonban. Az alapszakaszban a Los Angeles Rams irányítójával, Matthew Stafforddal még nem volt igazi az összhangja a frissen érkezett sztárnak, viszont a Wild Card mérkőzésen végre kiemelkedett a mezőnyből. OBJ-nek 4 elkapása volt 54 yardért, és touchdownt is szerzett. Mindezek mellett egy trükkös játéka is volt, amiben a keresztbe történő passzal megtalálta Cam Akerst, így 40 yardot szerezve. A szurkolók a Rams magabiztos győzelmén az Arizona Cardinals ellen végre láthatta ismét a régi OBJ-t.
c800d903-1c09-4ec4-b722-d56d64b8a97d-usp_nfl_nfc_wild_card_playoff-san_francisco_49ers_2.jpg

Fotó : USA Today - A képen a csalódott Dak Prescott

  1. A Cowboys-49ers mérkőzés utolsó negyedes szerencsétlenkedése

A néző nem szokott panaszkodni amikor izgalmas mérkőzést lát a rájátszásban, viszont a Dallas Cowboys-San Francisco 49ers mérkőzés végjátékán a rossz okokból fogta az ember a fejét. A hazai dallasiak nem kezdték jól a találkozót, így 23-7-es hátrányban fordultak a negyedik negyedre úgy, hogy kisebb csodának számít hogy a 49ers csak 23 pontot szerzett. Még a harmadik negyed végén kezdődő támadásból is csak 3 pontot tudott szerezni a Cowboys úgy, hogy még egy fake puntot is bevetettek, ami után viszont a következő játékra nem tudtak időben felállni. Jöhetett a pályára így Jimmy Garoppolo vezetésével a remek futójátékkal bíró 49ers, ehhez képest csak 2 perc 16 másodpercet sikerült lepörgetniük a játékidőből, ugyanis Garoppolo eladta a labdát. Ezzel a lehetőséggel élt végre a Dallas, és másfél perc alatt egy Dak Prescott futott touchdownnal 23-17-re módosították az állást. Ismét feljött a San Francisco a pályára, ismét jött a hiba, Garoppolo dobott egy rossz passzt George Kittlenek, aki próbált harcolni azért hogy tudjon yardokat szerezni, de végül elejtette a labdát, amit a Cowboys össze is szedett. Végül a bírók mentették meg a vendégeket, ugyanis kiderült hogy Garoppolo passza alapból sikertelen volt. Jöhetett a punt, viszont a Cowboys megint nem tudott haladni, és a félpályánál újra jöhetett a San Francisco. Ebben a labdabirtoklásban is sikerült mindkét csapatban lábon lőnie magát, előbb Randy Gregory csinált egy holdingot a védelemből, majd mikor már csak egy first down kellett volna a 49ersnek, 4th&1-re Trent Williams false startot követett el. 32 másodperc maradt a hazaiaknak hogy megnyerjék a halál torkából visszajőve a mérkőzést. A félpályáig el is jutottak, viszont időkérés nélkül Dak Prescott elindult egyedül középen, és már nem tudott spike-olni, mivel a bíró nem érintette meg a labdát. Több összetört TV és szívinfarktus után végül a San Francisco 49ers jutott tovább.

tyler-boyd-playoff-td.jpg

Fotó : Sports Illustrated - A képen Tyler Boyd kérdéses touchdown elkapása

  1. Bírói inkompetencia a Bengals-Raiders összecsapáson

A hétvége legkontroverzálisabb mérkőzése a Cincinnati Bengals győzelme volt a Las Vegas Raiders mérkőzés volt, ahol a bírók közel sem voltak a helyzet magaslatán. Vagy össze-vissza repültek a sárga zászlók, vagy amikor ténylegesen szükségük voltak rájuk elmaradtak. A legnagyobb botrányt viszont egy jelenet okozta. A Bengals fiatal irányítója, Joe Burrow az oldalvonal felé futva egy 10 yardos touchdown passzt osztott ki Tyler Boydnak. Azonban az oldalvonali bíró már amikor labda közelebb volt az elkapóhoz mint Burrowhoz úgy döntött, hogy megfújja a sípját. Miután kiderült, hogy Burrow nem lépett ki, a bírók ahelyett hogy a szabályok szerint újrajátsszák a downt, úgy döntöttek, hogy megjátsszák hogy nem is volt semmilyen sípszó. Ennek következményeképpen Jerome Boger csapat idén már biztosan nem is vezethet semmilyen mérkőzést, teljesen érthető módon.

süti beállítások módosítása