Tóth Brigitta

Független, megbízható, hiteles hírek

Beutazási besorolási lista szeptember 13-tól 19-ig

2021. szeptember 10. - TóthBrigitta

20210910_besorolasilista_piros.jpg

A megszokottnál órákkal később került fel és sajnos kellemetlen hírt tartalmaz az eheti besorolási lista, ami szeptember 13-tól 19-e éjfélig lesz érvényben.

Magyarország BUDAPESTI régiója PIROS besorolást kapott. Debrecen egyelőre maradt ZÖLD.
Németország, Ausztria, az Egyesült Királyság és Svájc teljes területe is rizikós besorolásban folytatja.
ROMÁNIA piros besorolású régiói múlt héthez képest ismét bővültek. A legfontosabb, hogy BUKAREST még mindig piros, a többi, korlátozott országrészt Románia neve mellett, zárójelben olvashatjátok.
PIROS jelzést kapott Szlovákia két régiója, köztük POZSONY is.
Az unión kívülről érkezők második oldalon szereplő listája megrövidült, több ország átkerült a rizikósnak minősített országok közé.
A rizikós besorolású területekről, így jövő héttől a BUDAPESTRŐL érkezőknek is az alábbi dokumentumokra lesz szükségük ahhoz, hogy Spanyolországba utazzanak �

Az SpTH QR-kódján kívül oltási vagy gyógyulási igazolást, 72 óránál nem régebbi, negatív PCR vagy az EU által elfogadott 48 óránál nem régebbi antigén teszteredményt kell felmutatni.
A Spanyolországban elfogadott oltóanyagok: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Sinopharm.
A besorolási lista értelmezése: az első oldalon azok az uniós országok szerepelnek, amelyek rizikósak. Amelyik neve mellett zárójeles részt láttok, ott a zárójelben lévő zónák piros besorolásúak, a többiek zöldek. Amelyik ország neve mellett nincs zárójeles rész, ott az egész ország rizikós.
A második oldalon a harmadik országokat találjátok (ide tartozik Svájc és az Egyesült Királyság is), közülük is azokat, akik MENTESÜLNEK a rizikós besorolás alól, vagyis zöldek. Aki nincs a listán, az vörös színt kapott az aktuális hétre is.
süti beállítások módosítása