Tóth Brigitta

Független, megbízható, hiteles hírek

Sporthírek: A következő hétvége legérdekesebb párharcai az európai futball-bajnokságokban

2021. szeptember 26. - Sárközi Kada

j.jpg

Szeptember utolsó előtti hétvégéje csodálatos futball párosításokat lehet látni az egész kontinensen keresztül. Fővárosi derbi lesz Magyarországban, Olaszországban és Angliában, magyarokat felvonultató párharc Németországban, és mindezek mellett egy 6 pontos mérkőzés a Premier League-ben a bajnoki címért harcoló csapatok között. Ebben a cikkben sorra vesszük a hétvége legérdekesebb mérkőzéseit.


Szombat 13:30 - Chelsea vs Manchester City

A 2020/21-es szezon Bajnokok Ligájának a döntőjének a visszavágóját szombaton kora délután rendezik meg az angol első osztályban. A londoni együttes jó formában érkezik a mérkőzésre, eddig egy döntetlenje van Tuchel csapatának a PL-ben, amit Anfielden játszott. A City formája vegyes, az első fordulóban kikaptak a Tottenham ellen, miután jöttek a győzelmek, a múlt héten ismét egy 0-0-ás döntetlenre futotta Guardiola csapatának a Southampton ellen. Azt is fontos megemlíteni, hogy Thomas Tuchel irányításával a kékek mindig győztek a manchesteri gárda ellen, három mérkőzés után hibátlanok.
fd_3.jpg

Fotó : BZ Berlin - A képen a Hertha vezetőedzője, Dárdai Pál

Szombat 15:30 - RB Leipzig vs Hertha

A három magyar játékossal a keretben rendelkező RB Leipzig Dárdai Pál csapatát, a Herthát fogadja Lipcsében. A Lipcse ingadozó formában van, a szezon nem úgy indult mint Jesse Marsch tervezte, 5 mérkőzésből egyedül a Stuttgartot sikerült legyőzniük, és az elmúlt 3 jelentésük alkalmával összesen 11 gólt kaptak. A Hertha hiába kezdte 3 vereséggel a szezont, az előző 2 alkalommal nyert Dárdai gárdája, így 6 ponttal egyenlőre eltávolodott a Bundesliga aljáról. A Bochum és Greuther Fürth elleni sikerek azért is voltak fontosak, mert így remélhetőleg kezdenek elszállni a magyar edző kirúgásáról szóló pletykák a sikertelen kezdés után.

Szombat 21:00 - Real Madrid vs Villarreal

Szombat este a La Ligát vezető Real Madrid a Villarrealt fogadja az Estadio Bernabeuban. A királyi gárda eddig 5 mérkőzés után veretlenül vezeti a bajnokságot, egyedül 1 döntetlen a Levante ellen jött össze idegenben. Carlo Ancelotti úgy néz ki megtalálta a módot arra hogyan játsszon effektíven és szórakoztatóan a gárda, miközben az Atlético Madridnál vannak kisebb a gondok, és a Barcelona Lionel Messi távozásával teljesen szétesett. A Real ellenfele, a hétközi fordulóban egy könnyed 4-1-es Elche elleni győzelemmel javította a múlt hétvégi 0-0-ás döntetlenjét Mallorcán, így pozitívan érkeznek a spanyol fővárosba.

 er.jpg

Fotó : Fradi.hu - A képen a Ferencváros idei szezonjában az eddig legtöbb gólt jegyző csatár, Ryan Mmaee

Vasárnap 17:00 - Ferencváros vs Újpest

A vasárnapi fővárosi derbi sorozat Magyarországon kezdődik a Groupama Arénában, ahol a Ferencváros fogadja az ősi rivális Újpestet. Az Európa-ligában is vitézkedő Fradi egyértelműen a mérkőzés esélyese, jelenleg a csapat kiemelkedik a magyar mezőnyből, és a zöld-fehéreknek van a legértékesebb kerete is az NB1-ben. A hétközi Fehérvár elleni mérkőzésen nem volt olyan jó a csapat játéka mint a Leverkusen ellen idegenben, de a 3 pontot Ryan Mmaee találatával sikerült megkaparintaniuk. Ezzel szemben az Újpest eddig nyeretlen a magyar első osztályban, 3 pontjukat 3 döntetlennel szerezték meg, és ehhez társul 3 vereség is. Michael Oenning vezetésévek az európai selejtezőben mutatott életjeleket a lila-fehér csapat, de kiemelkedően kell teljesíteniük, hogy elhozzák a 3 pontot.
dsd.jpg

Fotó : AS - A képen Erik Lamela (Tottenham) és Alexandre Lacazette (Arsenal) párharca az észak-londoni derbin

Vasárnap 17:30 - Arsenal vs Tottenham

Délután fél 6-kor kezdődik az észak-londoni derbi az Emirates Stadionban. Egyik gárda sincs remek formában, Mikel Arteta mester a hazai oldalon még mindig keresi csapata identitását, még a Tottenham edzőjének, a portugál Nuno Espirito Santonak túl nagy a kabát egy “Top 6” csapatot irányítani, hiába tudták legyőzni az első fordulóban a Manchester City-t a Premier League-ben. A Spursnek viszont annyi előnye van, hogy van világklasszis támadója Harry Kane és Son Heung-min személyében, akik önmaguk képesek mérkőzéseket eldönteni, ami az Arsenalból hiányzik, mivel Pierre-Emerick Aubameyang nem lendült igazán jó formába a szezon során.

Vasárnap 18:00 - Lazio vs Roma

Vasárnap a legkésőbbi kezdéssel a római derbi, a Lazio és a Roma összecsapása kezdődik majd el a Stadio Olimpicoban. A Lazio Maurizio Sarri eltiltását követően a Milan elleni vereséget követően nem tudott javítani, és két döntetlennel lejjebb csúsztak a tabellán, az olasz mester azonban erre a összecsapásra visszatérhet már az oldalvonalra. A másik oldalon José Mourinho együttese eddig jól halad a Bajnokok Ligája hely felé, a 4 győzelem mellett azonban múlt hét vasárnap sikerült kikapniuk a szezonban eddig nyeretlen és edzőváltáson áteső Hellas Verona ellen. Most hétvégén is igazi gladiátor harcra lehet számítani Rómában, mivel ez egy korai 6 pontos mérkőzés a két csapat számára.

süti beállítások módosítása