Tóth Brigitta

Független, megbízható, hiteles hírek

Sporthírek: Európai futballkitekintő - 2. rész

2021. augusztus 26. - Sárközi Kada

szoboszlai-dominik_1w9ijtz1cdl6l1bly32hzkdnos.jpeg

Ezen a hétvégén sem lehetett panasz az eheti labdarúgó fordulókra a különböző bajnokságokban, amennyiben az ember jól választott. A Bundesligában a magyar játékosok kiválóan teljesítettek, elindult az olasz bajnokság, a Serie A, ahol akár hét csapat is valós esélyekkel pályázhat ha nem is a bajnoki címre és a hét legjobb mérkőzését pedig Valenciában játszották a Levante és a Real Madrid között.


Magyarok a Bundesligában

Az eheti Bundesliga fordulóban négy magyar játékos volt tagja a kezdő tizenegyeknek. Ebből három, Gulácsi Péter, Orbán Willi és Szoboszlai Dominik péntek este játszott a RB Leipzig csapatában a VfB Stuttgart ellen. A lipcseiek könnyedén győztek 4-0-ra, amiből Szoboszlai 2 találatot szerzett. Az első félidőben a 38.percben ő szerezte meg a vezetést egy jobb oldali átlövéssel, majd az 52.percben szabadrúgásból is betalált. Emellett a Leipzig gólt sem kapott, amiben szerepe volt a középhátvéd Orbánnak, és a kapuban Gulácsi Péter is lehúzta a rolót. Az első fordulóban elszenvedett Mainz elleni vereséget követően tudtak javítani Gulácsiék.

1200sallaijobb_960px.jpg

Fotó : Nemzeti Sport - A képen Sallai Roland gólja a Dortmund ellen

A negyedik magyar válogatott játékos aki pályára lépett az Sallai Roland volt, ő szombaton a Freiburgban lépett pályára a Dortmund ellen. Sallai, csak úgy mint Szoboszlai, szintén betalált. A magyar játékos a második freiburgi gólt szerezte az 53.percben, miután az első félidőben már Vincenzo Grifo megszerezte a vezetést egy tűpontos szabadrúgással. A Freiburg végül 2-1-gyel kihúzta a mérkőzést, ezzel fontos három pontot szerezve egy nagy csapat ellen.

Szalai Ádám a Mainz csapatában 28 percet játszott, de csapata vereséget szenvedett a Bochum otthonában.

A hét mérkőzése - Levante 3-3 Real Madrid  

Vasárnap este a Levante Valenciában fogadta a bajnoki címre törő Los Blancos-t, egy őrült és fordulatos spanyol bajnokin. Az első félidőben a hatból csak egy gól született, ez Gareth Bale szerezte a 4.percben, amihez Benzema játékagya kellett, a francia először bekerült a védelem mögé, majd okosan megjátszotta a walesit, akinek már csak be kellett passzolnia a labdát a kapuba. Az igazi őrület a második félidőben indult. A Levante már a 46.percben Roger Martí góljával egyenlített, majd az 57.percben José Campaña egy beadást követően remekül találta el a labdát, az ő kapáslövésével már vezetett a hazai csapat. A gólt követően Ancelotti pályára küldte Vinícius Júniort, és elindult a Vini Show.

kxmwqhtksbayzbq4dv6vzyyhqy.jpg

Fotó : El Comercio - A képen Enis Bardhi (balra) és Vinícius Júnior összecsapása (jobbra) a Levante-Real Madrid mérkőzésen

A brazil szélső első gólját a 73.percben szerezte, Casemiro tökéletes indítása után elfutott a szélen, majd könnyedén talált a kapuba. Ekkor még egy 10 percre összeszedték magukat a valenciai gránátvöröskékek, Róber Pier egy Bardhi szabadrúgást követő keveredésben ismét megszerezte a vezetést, és a fiatal Alejandro Cantero élete lehetőségét hagyta ki, hiába tolta meg Courtois mellett a labdát, üres kapura csak kapufát lőtt. 4-2 helyett végül Vinícius újabb gólját követően 3-3-ra alakult az állás, majd a 87.percben Vinícius ezúttal a jobb oldalon indult volna meg, de Aitor kirohant a kapujából, és a félpályához közel kézzel elsodorta a labdát. Ez kiállítást eredményezett, viszont a Levanténak nem maradt több cseréje, így következett az újabb fordulat, a védő Rúben Vezonak kellett a hátralévő 10 percre a kapuba. A végeredmény azonban nem változott, Vezonak labdához se kellett érnie, mivel a madridiak a kaput se találták el. A Real Madrid két fordulót követően 4, a Levante 2 ponttal áll.

A bajnoki címre vágyakozó másik három csapatból a Barcelona idegenben döntetlenezett az Athletic Bilbao ellen, míg a Sevilla és az Atlético Madrid is egygólos győzelmet aratott a Getafe és az Elche ellenében.

Az olasz bajnokság rajtja

 Szombati kezdéssel elindult a Serie A, ahol hét csapat is pályázik arra, hogy a Bajnokok-ligája helyekre odaérjenek. Ezek a klubok a címvédő Inter, a tavalyi második Milan, a jelenleg még mindig ott játszó Cristiano Ronaldoval felálló Juventus, a két római csapat, a Roma és a Lazio, Insigne vezetésével a Napoli és a remek csapatépítéssel feltörő bergamói Atalanta. Közülük a legjobban az Inter kezdett, egy magabiztos győzelemmel a San Siroban a Genoa ellen. A hét csapat közül csak a Juventus nem hozta el az első fordulóban a három pontot.

16295703995828.jpg

Fotó : Marca - A képen az Inter két új igazolása, Edin Dzeko (balra) és Hakan Calhanoglu (jobbra)

A torinói csapat hiába szerzett Dybala és Juan Cuadrado góljaival vezetést az első félidőben, ezt a második játékrészben leadták az Udinese ellen. Előbb Roberto Pereyra értékesített egy buta Juve szabálytalanság utáni büntetőt, majd a spanyol Deulofeu szépített. A mérkőzés hosszabbításban Cristiano Ronaldo hiába emelkedett mindenki felé és bólintott a kapuba, ezt les miatt elvették. A hét játékosa a Roma friss igazolása, az angol Tammy Abraham volt, aki két tökéletesen pontos gólpasszal járult hozzá a farkason győzelméhez a Fiorentina ellen.

süti beállítások módosítása