Tóth Brigitta

Független, megbízható, hiteles hírek

Elkészült a friss besorolási lista, mely augusztus 2-tól 8-ig lesz érvényben

2021. július 30. - TóthBrigitta

201837384_381069423582556_1078530852337814485_n.jpg

Magyarország besorolása a folytatásban is ZÖLD. Az utazóknak csak a Spain Travel Health oldalán kikért QR-kódot kell felmutatniuk abban az esetben, ha közvetlenül érkeznek Spanyolországba.

A QR-kódot leghamarabb a járat indulása előtt 48 órával lehet csak kikérni. Ha valakitől a budapesti reptéren tesztet kérnek, jelezze az illetékeseknek, hogy melyek az érvényes beutazási szabályok, ne hagyjátok magatokat megtéveszteni (sajnos egy kedves követőm szerint előfordult ilyen eset az egyik Budapest-Málaga járaton és az utasok egyértelmű félrevezetés áldozatai lettek).
A SpTh QR-kód természetesen helyettesíthető az uniós digitális vakcinaútlevéllel.
BÉCS visszakerült a rizikós listára, így az onnan érkezőknek augusztus 2-tól újra fel kell tölteniük oltási igazolásukat vagy PCR/antigén teszteredményüket a Spain Travel Health oldalára a QR-kód kikérése idején. Emellett a spanyolországi reptéren szúrópróbaszerűen, személyesen is elkérhetik tőlük az igazolásokat.
Az Egyesült Királyság és Svájc szintén maradt a rizikós országok listáján, így az onnan utazóknak a Bécsnél leírt előírásokat kell követniük.
Németország besorolása nem változott, az onnan érkezők is élvezhetik a ZÖLD jelzés adta előnyöket.
Ne felejtsétek: a hivatalos szálláshelyek - elsősorban a Kanári-szigeteken - a beutazási szabályoktól függetlenül megkövetelhetik az igazolások felmutatását a kulcsok átvételekor, ezért utazás előtt feltétlenül tájékozódjatok a szállásadónál a külön szabályokról.

süti beállítások módosítása