Tóth Brigitta

Független, megbízható, hiteles hírek

Korlátozások nélkül utazhatnak a magyarok Spanyolországba

2021. június 20. - TóthBrigitta

201837384_381069423582556_1078530852337814485_n.jpg

Zöld listára tette a spanyol kormány Magyarországot. Az egészségügyi minisztérium oldalára szombaton feltöltött friss besorolási lista tanúsága szerint a magyar utazók június 21-től korlátozások nélkül beutazhatnak Spanyolországba. 


Eltűnt Magyarország a “rizikós” besorolású országok listájáról, vagyis ZÖLD jelzést kaptak a magyar nyaralók, mely egyenlő a korlátozásmentes spanyolországi beutazással.

Szombaton frissítette az egészségügyi minisztérium a besorolásokkal kapcsolatos PDF-et, melyhez bárki hozzáférhet a Spain Travel Health oldalán keresztül, ahol az utazáshoz szükséges egészségügyi formanyomtatványt kell kitölteni. 

https://www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov/documentos/Anexo_II_entre_2162021_2762021.pdf

Az első oldalon olvashatók azok az országok, amelyekkel szemben továbbra is korlátozásokat tart fenn a spanyol kormány, a második oldalon pedig azok az unión kívüli, harmadik országok szerepelnek, amelyekből szabadon, tehát mindenféle igazolás nélkül be lehet utazni Spanyolországba.

A dokumentum tanúsága szerint Magyarország június 21-től NEM szerepel a "rizikós" listán, tehát átkerült a zöld besorolású államok közé, melynek értelmében a beutazáshoz a magyar utazóknak NEM lesz szükségük a továbbiakban se gyógyulási, se oltási igazolásra, valamint PCR/antigén teszteredmények felmutatására sem, mindössze a QR-kódot kell megigényelniük 48 órával repülés előtt. A listát azonban mostantól hetente figyelni kell; a lap tetején látható figyelmeztetés szerint csak június 27-ig érvényes, tehát minden héten felül fogják felülvizsgálni. Mivel még sem a nagykövetség, sem a magyar hatóságok nem hozták le a hírt, mindenki legyen körültekintő és kérjen  megerősítést a hivatalos szervektől ebben a kérdésben! Vélhetően csak a hétvége miatt lassú a kommunikáció. 

FIGYELEM! A szálláshelyek gyakorlata eltérhet a beutazási szabályoktól (elsősorban a Kanári-szigeteken), ezért indulás néhány nappal minden utazó tájékozódjon arról, hogy mit kérnek a szállásadók ahhoz, hogy magyarországi vendégeik elfoglalhassák szobájukat, apartmanjukat. A szálláshelyeknek ugyanis a jövőben is joguk van ahhoz, hogy igazolásokat vagy negatív teszteredményeket kérjenek. 

süti beállítások módosítása