Tóth Brigitta

Független, megbízható, hiteles hírek

Sporthírek: A vasárnapi futballrangadók összefoglalója

2021. október 27. - Sárközi Kada

dc66f2e4bjcdzk7fefpcragqaa.jpg

A vasárnapi derbik teljesen lekötötték az ember figyelmét az egész napra. Három országban, Spanyolországban, Angliában és Olaszországban is vélhetően a szezon legnagyobb presztízs értékű mérkőzését rendezték meg, és mindezt egy délután alatt. Nézzük tehát a következő mérkőzések történéseit.


El Clásico - Barcelona 1-2 Real Madrid 

Spanyolországban az El Clásico volt terítéken, hosszú idő után először úgy, hogy se Lionel Messi, se Cristiano Ronaldo nem lépett pályára. A mérkőzés kiegyenlített volt, viszont az első félidőben nem a Barcelona, ahol Sergiño Dest kihagyott egy helyzetet, szerezte meg a vezetést, hanem egy tankönyvbe illő kontra után a Real Madrid. A helyzetet a friss igazolásuk, David Alaba fejezte be.

1635078093_891269_1635147695_noticia_normal_recorte1.jpg

Fotó : AS - A képen a Barcelona és a Real Madrid játékosai fognak kezet a vasárnapi mérkőzésük után

A második félidőben hiába támadtak a katalánok, kiegyenlíteniük nem sikerült, viszont a kontrákkal szembe még védtelenebbé váltak. A 93.percben aztán a Real Madrid bebiztosította a győzelmet és a 3 pontot, miután Marco Asensio a kapusról kipattanó lövése után Lucas Vázquez bekotorta a kapuba a labdát. A Real Madrid így egy mérkőzéssel kevesebbet játszva is vezeti a La Ligát.

Anglia - Manchester United 0-5 Liverpool

A Liverpool az angol bajnokság legnagyobb rivalizálásnak számító mérkőzésen hatalmas csapást mért a vörös ördögökre az Old Traffordon. A United védelme csődöt mondott, az első félidőben már 0-4 volt az állás a liverpooliak javára. Naby Keïta már az 5.percben megszerezte a vezetést, amit a 13.percben Diogo Jota duplázott meg, ezután következett Mohamed Salah kettő találata. 

salah-1-696x478.jpg

Fotó : Proceso Digital - A képen a mesterhármast szerző Mohamed Salah

Az első félidei sokk után csillapodtak a kedélyek. A második félidő első 10 percében Salah megszerezte a mesterhármasát, és Cristiano Ronaldo is betalált, a portugál gólját azonban érvénytelenített, mivel felsőteste belógott a leshatáron át. Sok akció a mérkőzés végére nem maradt, a 60.percben Paul Pogba még frusztráltságból letaposta az első gólt szerző Keïtát, aki ebbe belesérült, és le kellett cserélni. A mérkőzés után sok manchesteri szurkoló kérte a vezetőedző, Ole Gunnar Solskjær lemondását a klub borzalmas formájára hivatkozva, a csapat vezetősége azonban megerősített hogy a következő fordulóban a Tottenham ellen idegenben még a norvég lesz a csapat mestere.

Derby d’Italia - Internazionale 1-1 Juventus

Vasárnap este a Derby d’Italia következett, ahol az Inter fogadta Milánóban a torinói Juventus csapatát. A mérkőzés az első gólig kiegyenlített volt, a 17.percben azonban a hazaiak megszerezték a vezetést Edin Dzeko találatával, a bosnyák Hakan Calhanoglu kipattanó lövése utána tudott gólt szerezni. Ezután a támadókényszer a vendégeken volt, Massimiliano Allegri csapatának sorra kellett kidolgoznia a helyzeteket, nem véletlen, hogy az xG számuk 2.12 lett a hazaiak 0.98-val szemben. Az Inter végül nem is tudta otthon tartani a 3 pontot, ugyanis a 87.percben Denzel Dumfries belerúgott Alex Sandroba, és a Juve büntetőhöz jutott. Ezt a csapat jelenlegi legjobb játékosa, Paulo Dybala értékesíteni tudta, miután reklamálás miatt a milánóiak edzőjét, Simone Inzaghit kiállították. A mérkőzés döntetlennel zárult, ami azt jelenti, hogy a hétközi fordulót nem nézve az Inter a 3., míg a Juventus a 6. az olasz első osztályban

süti beállítások módosítása