Tóth Brigitta

Független, megbízható, hiteles hírek

RENDKÍVÜLI: Magyarország szeptember 1-jétől lezárja határait

2020. augusztus 28. - TóthBrigitta

kiszo.jpg

Fotó: kiszo.net

Magyarország bezár szeptember 1-jén. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be, hogy a magyar emberek egészségének, a magyar gazdaság védelmének, illetve az iskolakezdés bebiztosításának érdekében hozták meg a radikális döntést. Néhány kivételtől eltekintve külföldi állampolgárok szeptembertől nem léphetik át a magyar határt. 


Magyarország lezárja határait szeptember 1-jétől - jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Ez azt jelenti, hogy néhány kivételtől eltekintve, külföldi állampolgárok nem léphetnek be 1-jétől Magyarországra. A magyar állampolgárok abban az esetben  térhetnek haza, ha kötelezően karanténba vonulnak mindaddig, amíg fel nem mutatnak két negatív teszteredményt. Ha ez nem történik meg, akkor két hétig kell elszigetelve maradniuk. 

Gulyás Gergely úgy fogalmazott: egyértelműen elkezdődött a koronavírus-járvány második hulláma, szinte mindenhol emelkedik a fertőzöttek száma, köztük Magyarországon is, ezért hozták meg ezt a radikális döntést. Hozzátette: nagy a veszélye annak, hogy a külföldiek hurcolják majd be Magyarországra a koronavírust, ezért van szükség a határok lezárására. A kormánynak az a célja, hogy védje az emberek egészségét, a gazdaságot, valamint be akarják biztosítani az iskolakezdést is. 

napi_hu.jpg

Fotó: Napi.hu - A képen Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter

Azok a külföldiek mentesülnek a beutazási tilalom alól, akik például diplomáciai vagy hivatásos úton érkeznek az országba, továbbá kivétel lesz a katonai konvojok belépése, a kapcsolt vállalkozások közötti üzleti célú utazások  és a humanitárius folyosón történő átutazás is. Erről, illetve a szeptember 24-ei budapesti UEFA Szuperkupa-döntőről, ahová körülbelül 6 ezer külföldi szurkolót várnak, szombat reggel döntenek. 

süti beállítások módosítása