Tóth Brigitta

Független, megbízható, hiteles hírek

Covid-19: Karanténba küldi a brit kormány a Spanyolországból érkezőket

2020. július 26. - TóthBrigitta

lasexta_3.jpg

Karanténba kell menniük a Spanyolországból hazatérő briteknek. Boris Johnson kormánya szombaton döntött úgy, hogy az aggasztó spanyolországi adatok miatt visszavezeti a kötelező, 14 napos karantént. A TUI légitársaság igazgatója bejelentette: törlik az összes Kanári-szigetekre és félszigetre érkező járatukat. Nem sokkal később a cég szóvivője hozzátette, hogy hétfőn hozzák meg a végleges döntést. Eközben Kantábria is szigorításokat vezetett be az éjszakai életben és hasonló intézkedések várhatók Madridban, Andalúziában és Baszkföldön is. 


A bejegyzés tartalma meghallgatható és megtekinthető itt:

 

Karanténba küldi a Spanyolországból érkezőket a brit kormány. Az intézkedés vasárnap életbe is lép, ezért mindenkinek, aki mostantól Spanyolországból Nagy-Britanniába utazik, 14 napos kötelező karanténnal kell számolnia. A brit kormány a fertőzöttek számának emelkedése miatt döntött így.

oncuba.jpg

Fotó: Oncuba

Norvégia két nappal ezelőtt jelentette be, hogy 10 nap elszigeteltség vár azokra, akik a félszigetről vagy a szigetekről térnek haza Norvégiába. A francia miniszterelnök nem javasolja állampolgárainak, hogy Katalóniában nyaraljanak, a belga vezetés pedig nem ajánlja, hogy bárki Aragóniába, Katalóniába, Extremadurába, La Riojába vagy Baszkföldre utazzon. Huescát és Lleidát, Spanyolország két legfertőzöttebb régióját pedig vörös listára tették, ami azt jelenti, hogy aki ezekről a területekről tér haza Belgiumba, karanténba kell vonulnia. Arra kérnek mindenkit, hogy csak akkor utazzanak ebbe a térségekbe, ha létfontosságú dolguk van.

diario_de_avisos.jpg

Fotó: Diario de Avisos - El Español

Augusztus 9-ig minden Nagy-Britanniából Spanyolországba induló járatát törli a TUI légitársaság - közölte a cég igazgatója a brit bejelentés után. Andrew Flintham azt nyilatkozta: a törlések a félszigetre induló gépeket érintik. Hozzátette: “nagyon csalódottak amiatt, hogy nem kaptak előzetes értesítést a kormány döntéséről”. A Kanári-szigetekre és a Baleár-szigetekre továbbra is repülni fognak, de a végső döntést hétfőn hozza meg a cég. Akik július 27-e és augusztus 9-e között utaztak volna, módosíthatják vagy törölhetik a foglalásukat. Akik augusztus 10-e után repülnének, azokat július 31-én tájékoztatják a várható eseményekről. A Britsh Airways és az EasyJet egyelőre nem jelentett be módosításokat a programozott spanyolországi járataival kapcsolatban.

alerta.jpg

Fotó: Alerta

Kantábria is szigorítja az éjszakai szórakozást. Vasárnaptól maximum 15 fős csoportok összejövetelét engedélyezik, a bároknak és a diszkóknak pedig hajnali 2-kor be kell zárniuk. Emellett a fodrászatoknak, szépségszalonoknak, szaunáknak és edzőtermeknek regisztrálniuk kell majd a vendégeik adatait, de ezt a szigorítást csak néhány nap múlva vezetik be. A bárokat nem fogják erre kötelezni, de nekik is ajánlják az adatrögzítést arra az esetre, ha gócpont alakulna ki valahol, mert így könnyebb lesz összefésülni az érintetteket. Az éjszakai életet szigorító szabályok jövő héten Baszkföldön, Madridban és Andalúziában is érvényesek lesznek. Katalónia már két nappal ezelőtt bezáratta az éjszakai szórakozóhelyeket a közösség minden régiójában, minimum két hétre. Murcia, Navarra, Aragónia, valamint Castilla-La Mancha is korlátozta az éjszakába nyúló mulatozásokat.

elmundo_2.jpg

Fotó: El Mundo

Katalónia az elmúlt 24 órában több mint 1.400 új koronavírus-fertőzöttet jelentett be. Spanyolországban jelenleg 281 aktív gócpontot figyelnek az egészségügyi hatóságok. Továbbra is Barcelonában, Lleidában és Aragóniában a legrosszabb a helyzet. A legfrissebb statisztikai adatok szerint jelenleg nem a legidősebb korosztály tagjai között terjed elsősorban a Covid. A legtöbb beteg 15-29 év közötti fiatal és csak őket követik a 79 év fölöttiek. 

süti beállítások módosítása