Tóth Brigitta

Független, megbízható, hiteles hírek

Elkomolytalankodják a karantént a spanyolok

2020. március 15. - TóthBrigitta

2wropguijbeytitdit5vvm2s64.jpg

Sokan nem veszik komolyan a kijárási tilalmat Spanyolországban. Tenerifén turistákkal volt tele a parti sétány, Villajoyosán bicikliseket és futókat igazoltattak, Santa Polában a vízparton sétálók mellett állt meg egy rendőrautó és hangosbemondón küldte őket haza. 

Hiába próbálta a rendőr feloszlatni a punnyadó turisták tömegét az egyik tenerifei tengerpartról, nem sikerült neki. Úgy ültek vagy épp sétáltak el mellette, mintha ott se lett volna. 

 

Villajoyosán (Alicante) bicikliseket és futókat kellett igazoltatniuk, mert azt gondolták, rájuk nem vonatkozik a kijárási tilalom. 

villajoyosa.jpg

 villajoyosa2.jpg

Torreviejában (Alicante) sikerült embermentessé tenni a tengerpartot, csak néhány kutyás sétált ma a város legforgalmasabb sétányán. 

 

Santa Polában (Alicante) többet kellett dolgozniuk a hatóságoknak: a vízparton sétáló embereket hangosbemondó segítségével kellett hazatessékelniük. 

Másokat az utcán sétálva csíptek nyakon. Az egyik szabályszegő megpróbált ellenállni a rendőri intézkedésnek. Miután megállították magyarázkodott, másokra mutogatott, mondvacsinált indokokat keresett arra, hogy miért van odakint, ám a rendőröket nem tudta eltántorítani. Kőkeményen rendre utasították. Magyarul feliratoztuk nektek. :)

 Forrás: Enamorados de Alicante

Közben a szupermarketek már a holnapi nyitásra készülnek. Több üzletlánc meghúzza a határokat reggeltől: a Consum nem engedélyezi senkinek, hogy egyfajta termékből 6 darabnál többet vásároljon. Spanyolország legnagyobb bolthálózatának, a Mercadonának az egyik dolgozója egy belsős e-mailt tett közzé az egyik spanyol csoportban, amiben a jövő héttől érvényes új szabályokról tájékoztatták őket. Eszerint nem lehet majd friss pékárut kapni, leállítják a szeletelőgépeket, nem készítenek szusit, nem tisztítják meg a halakat, nem szeletelnek sonkát és húsokat, vagyis kizárólag csomagolt termékek lesznek a polcokon. A vásárlóknak egymástól 1 méter távolságra kell majd várakozniuk a bejáratnál és a kasszánál. Hogy ezt betartsák, ma több városban felmatricázták a járdákat, a legforgalmasabb szupermarketekhez pedig rendőröket is kivezényelnek majd. A Mercadona emellett állítólag csak kötelező kézfertőtlenítés után engedi be a vevőket az üzleteibe. 

 89826597_225520598846542_3774326970922303488_n.jpg

89804037_225628648835737_1461205886222467072_n.jpg

A legfrissebb összesítés szerint már 7750 koronavírusos beteget ápolnak Spanyolországban. Ez azt jelenti, hogy tegnap este óta körülbelül 1400 új pácienst regisztráltak a kórházak. Egy hete hétfőn (március 9-én) még “csak” 1200 beteg volt az országban...

süti beállítások módosítása