Tóth Brigitta

Független, megbízható, hiteles hírek

Elkészült a friss, augusztus 23-tól 29-ig érvényes besorolási lista

2021. augusztus 20. - TóthBrigitta

20210820_besorolasilista.jpg

Az egészségügyi minisztérium közzétette a legfrissebb besorolási listát.

A lista augusztus 23-tól 29-ig lesz érvényben.
Magyarország besorolása nem változott, továbbra is ZÖLD

Az utazóknak csak a Spain Travel Health oldalán kikért QR-kódot kell felmutatniuk abban az esetben, ha közvetlenül érkeznek Spanyolországba. A QR-kódot leghamarabb a járat indulása előtt 48 órával lehet csak kikérni. Ha valakitől a budapesti reptéren tesztet kérnek, jelezze az illetékeseknek, hogy melyek az érvényes beutazási szabályok, ne hagyjátok magatokat megtéveszteni! Az SpTh QR-kód NEM helyettesíthető az uniós digitális vakcinaútlevéllel, fordítva viszont igen, tehát az uniós tanúsítvány helyettesíthető az SpTh-kóddal.
 
Németország besorolása módosult: jövő héttől már nemcsak bizonyos régiók, hanem az egész ország rizikósnak számít.
 
Ausztria piros besorolású régiói ismét bővültek: Kärnten, Niederösterreich, Oberösterreich, Salzburg, Steiermark, Tirol, Vorarlberg és Bécs.
 
Az Egyesült Királyság és Svájc továbbra is marad a rizikós országok listáján.
 
A harmadik országok zöld listájára ugyanakkor felkerült egy új állam: UKRAJNA. Az onnan érkezőknek is csak az SpTH QR-kódot kell felmutatniuk.
 
Ne feledjétek: a hivatalos szálláshelyek - főleg a Kanári-szigeteken - a beutazási szabályoktól függetlenül megkövetelhetik az igazolások felmutatását a kulcsok átvételekor, ezért utazás előtt feltétlenül tájékozódjatok a szállásadónál a külön szabályokról.
 
A besorolási lista értelmezése: az első oldalon azok az uniós országok szerepelnek, amelyek rizikósak. Amelyik neve mellett zárójeles részt láttok, ott a zárójelben lévő zónák piros besorolásúak, a többiek zöldek. Amelyik ország neve mellett nincs zárójeles rész, ott az egész ország rizikós.
 
A második oldalon a harmadik országokat találjátok (ide tartozik Svájc és az Egyesült Királyság is), közülük is azokat, akik MENTESÜLNEK a rizikós besorolás alól, vagyis zöldek. Aki nincs a listán, az vörös színt kapott az aktuális hétre is.
A listát itt olvashatjátok �
 
 
#spanyolország #spanyolországihírek #hírekspanyolországból #hírek #híradó #news #noticias #spanyolhírek #spanyol #covid19 #járvány #koronavírus #pandemia #beutazásiszabályok #rizikóslista #lista #besorolásilista #TóthBrigitta #Hitelesen #Tényszerűen
süti beállítások módosítása