Tóth Brigitta

Független, megbízható, hiteles hírek

Sporthírek: Az NFL Playoffs Wild Card körének az összefoglalója

2022. január 23. - Sárközi Kada

4ba6bf71-df0f-49fa-9267-dd9920dd2737-burrow.jpg

Az NFL-ben múlt hétvégén elindult a rájátszás. A bajnokság ennek a szakaszába 14 csapat jutott be, viszont a két konferencia első kiemelt csapata, a Tennessee Titans és a Green Bay Packers bye weeket kapott. Az úgynevezett Super Wild Card fordulóban 6 mérkőzést rendeztek szombattól kedd hajnalig bezárólag, és ebben a cikkben összefoglaljuk a forduló 5 legérdekesebb történetét.

Tovább

Sporthírek: Az 2022-es PDC darts-VB összefoglalója

peter_wright_world_darts_championship_2022.jpgJanuár 3-án véget ért a PDC idei világbajnoksága egy bő fél hónapos versenyzés után. A döntőt végül az angol Michael Smith játszotta a skót Peter Wright ellen, de ennek az egy mérkőzésnek a története nem írja le az egész tornát, ami több okból is érdekesnek bizonyult. Ebben a nagyobb összefoglalóban ezért kitérünk a döntő mellett a legjobb mérkőzésre, a kilenc nyilasokra, a legnagyobb meglepetésre és a koronavírus szerepére is.

Tovább

Karácsonyi korlátozások: visszatér a kültéri maszkviselés Spanyolországban

6193635816b96.jpeg

Fotó: 20Minutos

Ismét fel kell tenni a maszkot a szabad levegőn Spanyolországban. Az új szabályt csütörtökön fogadja el a Miniszterek Tanácsa. A központi kormány nem hirdetett ki egyéb korlátozást az ünnepekre, de az autonóm régióvezetők saját hatáskörben bevezethetnek szigorító intézkedéseket. Valencia elnöke ezt már meg is tette: több helyen kérik el a covid-igazolványt, mint eddig. Katalónia kormánya pedig kérvényezte a bíróságtól a találkozói limit és az éjszakai kijárási tilalom bevezetését az ünnepek idejére. 

Tovább

Sporthírek: A bajnokok ligája nyolcaddöntő párositásai


fd_4.jpgHétfőn kisorsolták a bajnokok ligája 2022-es nyolcaddöntőinek a párosítását. Az izgalom annyiban fokozódott, hogy ezt kétszer is megtették, mivel elsőre az UEFA emberei hibásan a Villarrealhoz sorsolták a Manchester Unitedet, amit tiltanak a szabályok mivel ugyanabból a csoportból nem találkozhatnak egymással a csapatok. Ennek eredményeként 3 órával ismét meg kellett ismételni az eseményt. Nézzük tehát hogy végül hiba nélkül milyen párosításokat mutatott fel Andrey Arshavin.

Tovább

Sporthírek: Aranylabda 2021

jn.jpg

A keddi France Football gáláján kihirdették az idei Aranylabda győztesét, és ezzel együtt a top 30-as listára bekerült játékosok teljes sorrendjét is. A szavazás nagy visszhangot kavart a különböző helyezések, de főleg a győztes kiléte miatt. Ebben a cikkben ezért összefoglaljuk hogy mind a 30 játékos mit ért el ebben a szezonban. Fontos megemlíteni még, hogy az Aranylabda mellett még négy díjban hirdettek győztest, a legjobb csatár Robert Lewandowski lett, a legjobb kapusnak járó Yashin-díjat Gianluigi Donnarumma, a női aranylabdát a spanyol Alexia Putellas nyerte, a legjobb fiatalnak járó Kopa-díjat pedig Pedri vihette haza.

Tovább

Tájékoztató a covid-igazolvány spanyolországi bevezetéséről

16371679850701.jpg

Fotó: El Mundo

Spanyolország kormánya ugyan elzárkózik a covid-igazolvány egységes, nemzeti szintű bevezetésétől, az autonóm régiók azonban saját hatáskörben sorban jelentik be az oltatlanokat érintő szigorításokat. Aragónia, a Baleár-szigetek, Katalónia, Galícia, Murcia, Navarra és Valencia már korlátozza is őket. Ezekben a közösségekben él a spanyolországi lakosság 42 százaléka. A Kanári-szigetek, Kantábria, Andalúzia, Kasztília és León, valamint Asztúria még csak fontolgatja a dokumentum bevezetését. Madrid, Kasztília-La Mancha, Extremadura ugyanakkor határozottan nemet mond az oltáson alapuló megkülönböztetésre. 

Tovább

Sporthírek: A novemberi európai futball vb-selejtezők összefoglalója

fbl-wc-2022-europe-qualifiers-por-srb.jpeg

Európában véget ért a 2022-es katari világbajnokságra való kijutást biztosító selejtező első része. A csoportkört követően már tíz ország válogatottja részt vehet a jövő novemberben kezdődő tornán, míg 12 csapat pótselejtezőre készülhet, hogy megszerezze a maradék három hely egyikét. Nézzük tehát melyek azok a csapatok akik csoportelsők lettek, és hogy kik vesznek majd részt a pótselejtezőn.

Tovább

Sporthírek: Az MLB World Series összefoglalója

ap21307166556325.jpgBefejeződött az észak-amerikai baseball bajnokság, az MLB idea szezonja. A döntőt, azaz a World Seriest az American League és a National League győztesei, a Houston Astros és az Atlanta Braves játszotta. A kupa megnyeréséhez az egyik csapatnak négy mérkőzést kellett nyernie, és a lehetséges hétből végül hat mérkőzéses lett a széria.

Tovább

Sporthírek: A vasárnapi futballrangadók összefoglalója

dc66f2e4bjcdzk7fefpcragqaa.jpg

A vasárnapi derbik teljesen lekötötték az ember figyelmét az egész napra. Három országban, Spanyolországban, Angliában és Olaszországban is vélhetően a szezon legnagyobb presztízs értékű mérkőzését rendezték meg, és mindezt egy délután alatt. Nézzük tehát a következő mérkőzések történéseit.

Tovább

Sporthírek: A baseball ALDS és NLDS párharcok összefoglalója

red-sox-selimino-rays-celebro.jpgOktóber fő sporteseménye az Egyesült Államokban a MLB rájátszása, ahova konferenciánként 5-5 csapat kvalifikálja magát, a 3-3 divízió bajnok és a rajtuk kívüli kettő legjobb mérleggel rendelkező franchise. A két Wild Card mérkőzést követően - ahonnan a Boston Red Sox és a Los Angeles Dodgers jutott tovább - megrendezték az ALDS és az NLDS párharcok történéseit, amit ebben a cikkben összegezzük, ahol a továbbjutáshoz 3 győzelem volt szükséges.

Tovább
süti beállítások módosítása