Tóth Brigitta

Független, megbízható, hiteles hírek

Spanyol karantén: szülinapi bulit és intim perceket zavartak meg a rendőrök

2020. március 24. - TóthBrigitta

hotel.jpg

Szülinapi bulit és autóban töltött intim pillanatokat zavartak meg a spanyol rendőrök hétfőn. A koronavírusos betegek száma eközben 35 ezer fölött jár az országban. Madridban újabb 3 szállodát alakítanak át karanténhotellé, hogy tehermentesítsék az egészségügyet. 


Mintha az időjárás is alkalmazkodott volna a rendkívüli helyzethez. Egész februárban stabilan 25 fok és napsütés volt jellemző egész Spanyolországban. Miután a kormány szükségállapotot és kijárási tilalmat hirdetett pálfordulás történt: 10-15 fokot esett a hőmérséklet, eddig minden napra jutott legalább párórányi szélvihar és újabban megállás nélkül esik az eső nemcsak az ország középső részén, hanem a déli tengerparton is. Ezt a videót ma reggel készítettük. Éjfél óta esik.

Nem véletlenül szomorú az időjárás. Ma reggelre 35 ezer fölé ugrott a koronavírussal megfertőződött betegek száma és több mint 2300-an haltak meg a betegségben. A madridi tartományban működő temetkezési vállalatok és krematóriumok munkája hatszorosára nőtt a járvány miatt. Tegnap a HírTV híradójában számolhattam be személyes tapasztalataimról.

Madridban további három szállodát alakítanak karanténhotellé, így már 11 létesítményben fogadhatják az enyhe tünetekkel rendelkező betegeket. Rajtuk kívül még 40 hotel ajánlott fel körülbelül 9000 ágyat az egészségügy tehermentesítése érdekében. 

vcm_coronavirus_hotel_07-ksy-ru5gshdhhd385d88e3wswjk-624x385_rc.jpg

Fotó: Las Provincias

A rendőröknek sem kevesebb a munkája: tegnap Hospitalet de Llobregatban (Barcelona) egy születésnapi bulit kellett feloszlatniuk. Az ünnepelt és hozzátartozói egy zárt üzlethelyiségben gyűltek össze, hogy megünnepeljék az évfordulót. A legszebb ajándék végül az lett, hogy börtön helyett csak pénzbírságot kaptak. 

Alicantéban egy férfit tartóztattak le, aki egy korábban kapott belépési kód segítségével ment be az egyik edzőterembe. A lehúzott reluxák mögött meglapulva akart sportolni. Azzal azonban nem számolt, hogy a szemközti házban lakók rajtakapják "betörés" közben és ráhívják a rendőrséget. Mindeközben Algecirasban (Cádiz) egy autó hátsó ülésén bujkáló párt zavartak meg a hatóság emberei intim együttlétük kellős közepén.

A bevásárlásokkal ügyeskedőket is igyekeznek féken tartani. Herrera del Duque (Badajoz) polgármestere arra utasította a szupermarketeket, hogy senkit ne engedjenek 30 euró alatt vásárolni. Az intézkedéssel azokat a karanténszegőket akarják visszaszorítani, akik minden nap kiugranak a boltba egy baguette-ért vagy szotyiért, csak hogy friss levegőt szívjanak. 

Vannak olyan városok, ahol a lakók példaértékűen viselkednek - ezt is a rendőrség közölte. Santanderben egyre kevesebb a rendbontó.

 

Kiemelték Córdobát is, ahol napok óta halotti csend uralkodik és alig kell büntetniük. 

cordoba.jpg

Fotó: Diario de Córdoba

Az Egészségügyi Riasztások és Vészhelyzetek Koordinációs Központjának (CCAES) igazgatója, Fernando Simón szerint a hétvégén Spanyolország elérheti a járvány csúcspontját, ami azt jelenti, hogy jövő héttől naponta ugyanennyi vagy kevesebb új beteget regisztrálhatnak a kórházak. 

süti beállítások módosítása